Unit 1-8

Odijk

Osteopathie

Odijk Osteopathie staat voor een holistische benadering van uw klachten waarbij geprobeerd wordt om binnen de 3 pijlers van de osteopathie (botten en gewrichten, organen, zenuwstelsel) een oplossing te vinden voor het herstel van de klachten.

Deze holistische benadering is van belang gezien het feit dat wij uit verschillende weefsels (systemen) bestaan die allen afzonderlijk én gezamenlijk moeten kunnen functioneren.

Een belangrijke voorwaarden hiervoor is mobiliteit, beweeglijkheid van alle systemen.

Just Host SSL e-mail webhosting

Een greep uit de vele klachten waarmee u terecht kan bij de osteopaat:
– (chronische) spier- en gewrichtsklachten
– bekkenklachten
– klachten na trauma (vallen, sportblessures, whiplash etc.)
– buikklachten (darmen, maag, opgeblazen gevoel, menstruatieklachten, …)
– stress gerelateerde klachten, hoofdpijn
– etc., etc.

Met ruim 30 jaar ervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut en osteopaat beschikt Richard Odijk (Osteopaat MSc.- D.O.-MRO) over de nodige expertise.

Osteopathie; iets voor u?

Osteopathie is ruim een eeuw geleden ontwikkeld door de Amerikaanse arts Andrew T. Still (1828-1917).
Hij was ervan overtuigd dat alle lichaamsweefsels (organen, botten, spieren, gewrichten, enz.) een zekere mate van beweeglijkheid behoren te vertonen. Een weefsel moet een eigen beweeglijkheid hebben maar ook kunnen bewegen ten opzichte van een ander weefsel…

Verlies van beweeglijkheid heeft een nadelige invloed op het functioneren van dat weefsel en dus op de gezondheid. Dit zal leiden tot klachten en blessures. Oorzaken van bewegingsbeperkingen kunnen zijn ziekten, ongeval, operaties, stress, slechte voeding- en leefgewoonten.

Just Host vlot